OM MIG


Jag är grundutbildad beteendevetare och har vidareutbildat mig till kognitiv samtalsterapeut, psykoterapeut (steg 1) genom att läsa in en steg-1 utbildning i psykoterapi med KBT-inriktning hos KBT Svealand i Örebro. För att ständigt kunna förmedla aktuell KBT uppdaterar jag mig regelbundet genom att läsa ny litteratur om KBT och att delta i intressanta utbildningar. När jag har möjligt går jag även på olika föreläsningar. 

Tidigare har jag bl a arbetat som kurator/samtalsterapeut i många år inom landstinget, vilket utöver samtal med patienter och många interna samverkansmöten, även innebar samverkan med t ex arbetsförmedling, försäkringskassa, socialtjänst och psykiatri mfl.

 

Innan dess arbetade jag med verksamhetsutveckling i flera år, där jag bl a skapade och höll i möten med olika teman för att stötta både chefer och personal i sina olika roller. Dessa möten skedde enskilt samt både i större och mindre grupper. Här diskuterades även utveckling av arbetsrutiner, arbetsförhållanden, relationsetik till kollegor, arbets- och yrkesetik mm. Jag arbetade med konfliktlösning, motiverande samtal och kurativa samtal. Skapade och höll i större gruppmöten med syfte att bl a öka förståelse för varandra i de olika yrkesroller som fanns på arbetsplatserna, samt för att förbättra olika typer av relations- och kommunikationsproblem.

En annan, tidigare och mångårig yrkeserfarenhet är att ha arbetat med olika utredningar inom socialförvaltningen. Även här förekom möten och samverkan med andra myndigheter.

 

Vill du veta mer om mig, välkommen att höra av dig.

Referenser från några tidigare klienter

E.L och B.A

"Då vi båda, pga olika livshändelser, haft problem med vår tillit, valde vi att kontakta Madelene och MB KBT -terapi. 

Vi har i och med terapin lärt oss att ge varandra mer tid till samtal, på så sätt lyckats att fördjupa vår relation. Stort tack Madelene för ett mycket trevligt, professionellt bemötande, en väldigt mysig mottagningslokal och många "bra verktyg" att använda för att utveckla vår relation ytterligare. Rekommenderar varmt Madelene och MB KBT -terapi till alla par som behöver utveckla och fördjupa sin relation".


J.K

"Tack Madelene för att du hjälpte mig att må bra igen. 

Har tidigare haft kontakt med många terapeuter, men det var först när jag kom till MB KBT -terapi och Madelene som jag äntligen fick den hjälp jag behövde. Tveka inte, kontakta Madelene om du vill må bättre, hon är fantastisk, enligt mig. Rekommenderar henne varmt och återkommer gärna vid behov".


P.A

"Vill verkligen rekommendera psykoterapeut Madelene Bönnemark och MB KBT -terapi. 

Madelene har ett empatiskt bemötande, är mycket kunnig. En varm person som helhjärtat går in för att hjälpa sina klienter. Rekommenderar Madelene till alla som behöver stöd och hjälp med att förändra och utveckla sina liv för att kunna må bättre. Stort tack Madelene, jag kommer gärna tillbaka om eller när jag behöver".


A.K
"Madelene Bönnemark som driver MB KBT-terapi är en mycket empatisk och professionell psykoterapeut. 

Rekommenderar henne varmt".


P.K och F.S 

"Vi har lärt oss att det viktigaste i en relation är att kommunicera med varandra 

Vi har levt i en väldigt dålig relation de senaste 10 åren, under dessa år har vi missförstått varandra i stort sett hela tiden. Vi har bråkat mycket trots att kärleken någonstans ändå har funnits där. När vi tog kontakt med Madelene hade vi i stort sett bestämt oss för att separera, men ville genom en terapeutisk kontakt göra ett sista försök att rädda relationen. Samtalen med Madelene har varit väldigt bra då hon är en mycket kunnig terapeut. Genom de hemuppgifter i form av saker att fundera över, har vi lärt oss att prata med varandra på ett sätt vi inte gjort tidigare. Vi har blivit tydligare mot varandra genom att förklara vad vi tycker och känner i svåra situationer som vi tidigare har "tigit ihjäl". Detta har gjort att vi nu har kommit närmare varandra igen. Vi vill å det varmaste både tacka och rekommendera Madelene till andra par som behöver reda ut saker i sin relation".


K.B 

”Stort tack Madelene, min självkänsla är äntligen tillbaka!

Jag har lärt mig att tänka annorlunda och äntligen fått tillbaka min självkänsla. KBT är fantastiskt. Tveka inte att kontakta Madelene när du behöver prata med någon, hon är tveklöst den bästa, mest empatiska och kunskapsmässigt pålästa psykoterapeut jag har träffat”


A.A 

”Blev fri från min nedstämdhet/depression!

Sökte hjälp för min nedstämdhet/depression. Blev helt fri från detta och nu mår jag bra igen. I terapin fick jag många bra ”verktyg” med mig för framtiden. Madelene är mycket välkomnande och inger trygghet och förtroende. Jag rekommenderar henne varmt till andra som behöver stöd och hjälp med att må bättre”.


K.E 

Min generaliserade ångest har minskat mycket!

Genom att lära mig att acceptera min ångest, samt använda de ”verktyg” jag fått i terapin, har jag lärt mig att förhålla mig till min ångest på ett annat sätt än tidigare. Numera sover jag väldigt gott om nätterna och har kommit igång med min fysiska träning igen. Madelene är lätt att kommunicera med, har ett mycket flexibelt och hjälpsamt förhållningssätt. Hennes bemötande, förmedlande av kunskap har varit mycket bra. Att dessutom få en första terapitid redan inom en vecka betydde mycket för mig. Efter terapin har jag fått en större framtidstro. Behöver jag så återkommer jag gärna till Madelene”.

 

B.V 

”Mycket empatisk och kompetent!
Mycket empatisk och kompetent KBT-terapeut. Jag blev fri från både min ångest och depression. Fick ett mycket välkomnande bemötande och en första samtalstid redan inom en vecka. Återkommer gärna vid behov. Rekommenderar Madelene varmt, du kommer att känna dig väldigt trygg i samtalen med henne.”

 

C.G 

”Professionell! 

Trevlig miljö, kunnig person, man känner sig välkommen och väldigt professionell terapi. Bra att man kan få en tid med kort varsel.”